Az eredeti formáját vesztett alváz egy olyan nagy méretű jármű esetében, mint amilyen a kamion is, halálos és költséges következményekkel járhat.

A kijavított alváz egyszerre több szempontból is hozzájárul ahhoz, hogy a kamion útja biztonságosabb legyen. Az egyébként is kockázatokkal teli vezetést és közlekedést kiszámíthatóbbá lehet tenni egy stabilabb, jobban irányíthatóbb, teljesítményében megbízhatóbb járművel. Az alváz és a futómű nemcsak jobban teljesít, de több ideig is bírja a helyes beállításokkal.

Arra feltétlenül ügyelni kell, hogy a szakmájában jártas szakember végezze el az egyengetést. A hibásan javított alváz egy lassú, de biztos amortizációt idéz elő.

Az alvázegyengetés első lépése az előkészítés. A jármű pozícióba állítása után a szükséges méréseket elvégzik az alvázelemeken és az egyengető berendezéseket alkalmazzák. Korrigálják a beállítást, hogy valóban pontos legyen, végül finomhangolják és ellenőrzik a végeredményt. A kerekek szögének és helyzetének beállítása sem maradhat ki.