A műszaki vizsgáztatásra megéri pénzt és időt szánni, mert megtérülő befektetésről van szó. Ha a jármű állapota rendben van, Önnek sem kell aggódnia!

Az utakra csak olyan járműveket engednek, amiket rendszeresen vizsgáztatnak és megfelelnek az egységes kritériumoknak. A műszaki szempontból hibátlan vagy legalábbis megfelelő jármű nem jelent veszélyt a közlekedés többi résztvevőjére.

A vizsgabiztosok három szinten értékelik a járműveket és azok minden alkatrészét. Az első szint a kis hiba, a második a komoly hiba, a harmadik szint pedig a veszélyes hiba. Az a jármű, ami tökéletes állapotban van vagy csupán kis hibákat találtak rajta, átment a vizsgán.

A komoly hibák megléte nem jelent sikeres vizsgát, viszont a tulajdonosnak lehetősége van azokat kijavíttatni és kettő hónap múlva ismét tehet egy próbát.

A veszélyes hibákra azonban már nincs bocsánat, ez egyértelmű bukást jelent a műszaki vizsgán. A jármű forgalmi engedélyét bevonják és csak a következő alkalommal kap új esélyt a sikeres vizsgázásra.